Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Кондитер – Ваш десертний флорист або Якими кольорами прикрасити торт?

 Ми, кондитери, звичайно, любимо отримувати квіти, але найчастіше займаємося їх «посадкою», щоб в потрібний день у Вас обов'язково був не тільки смачний, але і вражаючий десерт.

Квіти можуть бути 3-х видів в торті: з мастики, справжні та кремові. Але використання кожних має свої нюанси, про які пропонуємо дізнатися нижче.

Кремові квіти - для тих, хто надає перевагу сучасній класиці.

Мода – циклічна і повертається. Кремові квіти, які раніше були на кожному торті і встигли «приїсться», сьогодні вже зовсім інші. Для того, щоб вони «виросли» використовується білковий крем, крем з меренгою або ганаш. Змінилися насадки та техніки ліплення, а значить на тортах з'явилися справжні троянди, півонії і сукуленти.

Основна техніка «вирощування» кремових квітів називається «малазійська».

Сьогодні кондитери слідують не стандартній тактиці «червона квіточка-зелений паросток», а стають справжніми флористами, «висаджуючи» незвичайні квіти глибоких кольорів в віртуозних комбінаціях.

Квіти з мастики. Прямо в серце і навіки.

Мастика – пластичний матеріал, який використовується для ліплення фігурок і покриття тортів. За допомогою мастики можна відтворити майже будь-яку фігуру, і квіти не виняток.

Квітам з мастики, як і справжнім, треба час, щоб «розпуститися», знайти свою форму і підсохнути. Тому торти, прикрашені квітами з мастики, замовляють частіше з приводом і завчасно.

Для тих, хто любить залишати собі дрібниці на пам'ять про свято, квіти з мастики виявляться бонусом: просто покладіть квітку в прозору коробочку, і вона з Вами залишиться як нагадування про приємні моменти.

Ще один плюс такого декору в тому, що на Вашому торті будуть зібрані квіти будь-яких нереальних розмірів незалежно від сезону. Величезні фіалки або маленькі лілії -покладайтеся виключно на Ваш смак.

Живі квіти - для тих, хто за природність

Якщо Ви хочете ніжний та елегантний торт, обирайте декор живими квітами, особливо, коли настає їх сезон.

Вибираючи квіти для прикраси, звертайте увагу, щоб вони не доставлялися здалеку, оскільки такі квіти піддаються хімічній обробці.

Серед них: жасмин, тюльпан, конвалія, гортензія, лілія, пролісок, рожева гвоздика і стрелиция. Також не радимо використовувати занадто ароматні квіти. Якщо Вам ну вже дуже хочеться мати такі на своєму торті, тоді їх легко можна замінити ліпленням з мастики.

Торти з справжніми квітами відрізняються своєю легкістю. Обирайте ромашки, ніжні троянди, орхідеї чи тигрову лілію для екзотичних тортів. Весняний торт можна прикрасити кольором з дерев яблуні або апельсинового дерева. Для заходів в стилі рустик – евкаліпт, орегано, волошка. У таких тортах найголовніше правило – не перестаратися. Будь який букет буде виглядати безглуздо, якщо він зібраний негармонійно.

Довіряйте Вашому кондитерові. Він не флорист і не ландшафтний дизайнер, але допоможе букету на Вашому торті заграти найсвіжішими фарбами.

8 червня 2017