Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

5 найсоковитіших книг 2016 року з десертами.

У кожного в будинку є книга рецептів, навіть ті, хто не люблять готувати, все одно мають хоча б одну. На крайній випадок точно підписані на якусь сторінку з їжею. Тому що їжа – одна з трьох речей, які нас усіх об'єднує (все ж пам'ятають інші дві?). 

На початку 2017 року ми вирішили зібрати топові англомовні книги 2016 року, які були написані відомими шефами і фудблогерами. Це не рейтинг від кращого до гіршого, нам просто подобаються їхній склад, рецепти та фотоподача. На жаль, чи на щастя, всі книги англійською мовою і поки не мають російського або українського видання, але рецепти в загальній масі зрозумілі і супроводжуються покроковими фото, тому розібратися буде просто. Вкрай радимо купити електронну або друковану версію книги і насолоджуватися. Хоча б естетично.

1.Art of the Pie: A Practical Guide to Homemade Crusts, Fillings, and Life, автор - Кейт МакДермот

Всі люблять пироги і це ні для кого не секрет. А Кейт МакДермот розповість як зробити так, щоб вони запали в саму глибину серця і їх звідти неможливо було виколупати жодною ложкою. Спочатку руки Кейт відмовлялися слідувати певним правилам, вона не отримувала професійної освіти, а тільки робила експерименти з тістом, начинками, описуючи їх в своєму блозі. Її легка манера оповіді і до божевілля шикарні пироги вже є причиною купити книгу і стати послідовником її пирогопечіння. Щоб напевно упевнитися, ось вам декілька рецептів, випробуйте на дозвіллі.

  1. Layered: Baking, Building, and Styling Spectacular Cakesавтор - Тесса Хафф

Книга для тих, хто хоче робити стильні та яскраві торти, щоб не соромно виставити потім в Pinterest. А найголовніше, це книга про багатоярусні торти.

Тесса Хафф – дівчина, яка експериментувала на кухні і вела невеликий блог, потім кинула офісну посаду заради роботи в кондитерській, а зараз вже і сама відкрила власний солодкий куточок. Ви запитаєте чому ми включили її в наш список? Тому що тут повним-повнісінько корисних порад, покрокових рецептів і фото різноманітних технік декору, які будуть цікаві кондитерові будь-якого рівня.

  1. Better Baking: Wholesome Ingredients, Delicious Dessertsавтор - Женевив Коу

У нашому списку ми не забули і про вегетаріанців і тих, хто стежить за своєю фігурою. Точніше, про них подбала Женеві Коу, зібравши в своїй книзі десерти, які мають особливий самобутній характер, і при цьому будуть корисні і поживні.

Вона використовує коричневий цукор і натуральний кленовий сироп, які просто відсувають рафінований цукор на задній план за смаком, корисні жири замість вершкового масла, мигдальне, житнє і деякі інші види борошна замість пшеничного. Ми не зовсім звикли до таких замін, але повірте, варто тільки спробувати цю гранатово-фісташковий пахлаву, лимонний торт з натуральним курдом або ж цукерки з волоського горіха, як ви станете фанатом таких десертів. А Коу знає толк в тому як це описати і зробити так, щоб Ви це хотіли прямо зараз і приготували приблизно так само швидко.

  1. Outlander Kitchen: The Official Outlander Companion Cookbookавтор – Тереза Карл-Сандерс

У цій книзі йдеться не тільки про десерти, а й про основні блюда, супи, гарніри і т.д. Але ми виділили її за свою унікальністю. Тереза ​​Карл-Сандерс – професійний кухар, яка веде блог, захоплюється літературою і поєднала всі свої захоплення в одній книзі.

Автор пройшла шлях героїні книги Діани Геблдон «Іноземка» і зібрала автентичні рецепти французьких і шотландських країв. Вона апетитно описала всі рецепти на сучасний лад і для приготування страв використовувала загальнодоступні продукти.

Що стосується десертів, то любителю пекти тут буде що знайти для себе нового, наприклад «Трайфл з бананом та ірисом для перекусу на плантації Рівер Ран». Ця книга своєрідна машина часу, але зі смаком 18-го і 20-го століття (не питайте, чому такий розкид в століттях, почитайте книгу - непогана річ для поїздки поїздом, наприклад).

  1. Cravings: Recipes for All the Food You Want to Eatавтор – Кріссі Тайген

Ця книга теж не повністю про десерти. Вона про апетитні бесіди Кріссі Тайген, її улюблених рецептах на будь-який випадок життя (побачення, сімейна вечеря або пікнік). Кріссі – подруга, яка прийшла випити чаю і весело щебече на кухні про те як пов'язані бекон і погода в домі, що робити, якщо починаєш морочитися з приводу чоловіків і брюссельської капусти, і про важливість чорного перцю вранці.

Російської версії поки немає, але наш варіант перекладу назви книги «Пристрасті: Рецепти всіх страв, які хочеться приготувати», здається, повністю описує змісту. Вона про любов, їжу і соковитості в нашому житті.

П.С. Кріссі Тайген – кохана Джон Ледженд (так-так, саме того співака) і теж веде блог, який читати дуууже хочеться, що Вам і рекомендуємо.

Ми вирішили поділитися з вами саме цієї п'ятіркою книг, тому що вони написані фанатами своєї справи, фудблогерами, які бачать в їжі не тільки джерело життя, а й натхнення. Поглинайте їх, заразитеся їх пристрастю до красивої випічки та до десертів. А головне, не бійтеся експериментувати зі смаками і формами. Рано чи пізно це дасть вам фору щодо інших. Ми це знаємо, повірте!

12 січня 2017