Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Коричневий цукор чи білий? В чому різниця?

Вічна тема – злісний білий цукор, який не несе в собі нічого корисного. І коричневий цукор, який на фоні білого - супер герой.

Так в чому ж різниця між ними? І чи насправді коричневому цукру потрібно присвячувати оди?!


Білий цукор – проходить рафінацію, іншими словами проходить процес очищення від домішок.

Коричневий нерафінований (тростинний)  цукор – не проходить рафінацію і зберігає кормову патоку/мелясу. Меляса, у свою чергу, багата на вітаміни та мікроелементи, які є цінними для організму людини.

А від так, коричневий цукор має багато мінеральних речовин — калію, кальцію, заліза, магнію, фосфору

АЛЕ! Науковці підкреслюють, що всі корисні речовини, збережені в нерафінованому тростинному цукрі, за кількістю є досить незначними. Тобто, щоб отримати всю необхідну порцію важливих для організму речовин, потрібно з’їсти ну дуже багато коричневого цукру.

Втім, впевнені, що від такої кількості цукру скоріше будуть негативні наслідки, аніж позитивні ;) Згодні?

 

Головне, що потрібно знати, коричневий та білий цукор – рівні за кількістю сахарози та мають незначні відмінності в калорійності.

  • Білий цукор – 386 калорій/100 г
  • Коричневий – 380 калорій/100 г

І білий, і коричневий цукор складаються з 99,9% вуглеводів. Тому в даній ситуації, вони практично нічим не відрізняються ;)

 

Важливо!

В магазинах дуже часто Ви можете натрапити на підробку нерафінованого тростинного цукру. Як? Деякі виробники продають під виглядом коричневого цукру – білий рафінований пофарбований цукор. Або ж тростинний рафінований цукор, який, до речі, нічим не корисніший.

 

Як висновок хочемо сказати, що відмінність між видами цукру, звичайно ж, є. Але не така значна, якби того хотілося.

Ми з командою впевнені, вживання смачних солодких десертів в розумній кількості – позитивно позначиться, перш за все, на вашому настрої. ;)

І в кінці, як говорила геніальна Фаїна Раневська: «Я заметила, что если не кушать хлеб, сахар, жирное м'ясо – морда становится меньше, но грустнее.»

27 квітня 2020