Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Морозиво, джелато чи сорбет? В чому різниця?

Можна вже сміливо відкривати сезон морозива, правда? Ми зробили гід по видах «морозива».

Морозиво – заморожений десерт, який має містити в складі мінімум 10% молочного жиру (отримуваний, як правило, з коров’ячого молока). При приготуванні процес збивання – обов’язковий. Через таку особливість приготування, в молочній суміші відбувається розподіл повітря, вміст якого має бути до 50%. Саме завдяки повітрю морозиво і має таку ніжну та повітряну консистенцію.

Чим краще збите морозиво, тим воно смачніше.

 

Джелато.

Дивно, хоч з італійської gelato перекладається як морозиво, але ці два десерти відрізняються за смаком та консистенцією.

Що потрібно знати? Італійське джелато відрізняється від звичайного морозива нижчою кількістю молочних жирів та додаванню вершків. Як писали раніше, в морозиві мінімум 10%, тоді як в джелато 4-6%).

Джелато має кремову, ніжну та щільну текстуру. Воно достатньо повільно тане. А все це через порівняно малу кількість повітря в ньому – близько 25%.

 

Сорбет.

А от в сорбеті молока немає зовсім.  Його роблять виключно з фруктів та цукру. Саме тому такий вид замороженого десерту можна вважити веганським. При приготуванні його дуже повільно перемішують.

Ви знали, що сорбет покращує травлення та освіжає смакові рецептори?

 

Який Ваш улюблений смак морозива, джелато чи сорбету?

18 травня 2020