Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Натхнення і День Подяки

Як кондитерам, нам важливо черпати натхнення з усіх доступних ресурсів, будь це фотожурнали або енергетичні канали духовних гуру. Тому іноді ми ловимо good vibes в приголомшливих блогах.

Зовсім недавно, а точніше 24-го листопада, в США святкували День подяки.

Це як раз день про посиденьках, які хочеться зберігати всередині і ні з ким не ділитися. До речі, хоча в Україні і не святкується цей день, він прийшов в США саме з Європи. Невелика історична довідка стверджує, що це аналог Дня врожаю, який раніше відзначали по закінченню робіт на полях.

Люди збираються і дякують природі і Всесвіту за те, що в цьому році вони були до них прихильні.

Так що це свято повністю про добро, любов, вдячність до того, що Ви маєте і те, що цінуєте.

Anthropologie створили невелику історію мінімалістичного Дня Подяки.

Це світлі елементи, крапелька легких осінніх фарб і качка замість індички.

Здається, що ось-ось тут з'явиться величезна компанія і почне жартувати, пробувати закуски, розповідаючи свої найдивніші святкування Дня подяки.

Напевно, саме для таких посиденьок і створюється така душевна атмосфера.

Ми були б не кондитерським блогом, якби не згадали нічого про десертаи. Ви, мабуть, помітили на столі у нашій уявній компанії гарний тарт з рожевими яблуками і Франжіпан від LocalMilk.

Рецепт Ви можете підглянути в журналі, ми ж хочемо розповісти що таке франжіпан (+ невеликий рецепт).

Франжіпан звучить як якийсь важливий і серйозний термін зі словника французької мови. По суті слово пішло від італійського frangere il pane і означає «розділити трапезу». Який десерт може бути більш символічним на День подяки, ніж тарт з Франжіпаном?

Так ось, це – мигдальна начинка для багатьох фруктових пирогів і основа для деяких з них. Він виготовляється з мигдального борошна, масла, яєць та цукру. Сам по собі рецепт франжіпан зовсім нескладний, а за відчуттями виходить така щільна солодкувата основа з хрусткою скоринкою.

Як приготувати франжіпан? Рецепт.

  • Мигдальне борошно - 100 г (можна просто змолоти мигдаль)
  • Цукрова пудра - 100 г
  • М'яке несолоне вершкове масло - 100 г
  • Яйце - 2 шт
  • Борошно - 2 ст.л.

Для початку лайфхак.

Якщо Ви використовуєте мигдаль, а не борошно, то спочатку його потрібно очистити. Але чистити ми будемо не вручну, а заливати окропом на 15 хв. Потім зливаємо воду і заливаємо ще на 15 хвилин. Після цього шкірка буде сама зістрибувати з горішка.

Так ось. Цукрова пудра, яйця і борошно змішуються за допомогою вінчика. Додаємо мигдаль з борошном і отримуємо однорідний крем.

Вуаля. Франжіпан готовий покрити основу Вашого майбутнього тарта і бути прикрашеним, наприклад, грушами або абрикосами.

Якщо Ви шукаєте чим би ще порадувати до кінця цієї осені свою піч, тоді декілька ідей можете зловити в нашому пості про тарти.

 

І пам'ятайте, навколо так багато малознайомих людей і незначних речей, які забивають наш час, і ми забуваємо, що треба дякувати собі і близьким просто так, без приводу. Для цього треба просто трохи натхнення, сили і ресурси прийдуть самі. Адже Всесвіт теж говорить нам дякую!

27 листопада 2016