Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Види покриття торта

Існує велика кількість альтернатив традиційному декору торта кремом, які виглядають ефектніше, хоча і складніше у виконанні. Іноді саме вибір покриття може зробити свій виріб шедевром

Буває, що підказки тобі дає саме життя. Поки ми думали над наступним записом для блогу до нас звернулася дівчина з проханням врятувати її торт. Кропітка кондитер не зовсім обережно поставилася до відкритого торту. У таких ситуаціях допоможемо приховати вади тільки покриття торта іншим матеріалом.

Покриття торта мастикою

Сьогодні найбільш популярним серед покупців – мастика (1). Вона дає волю уяві, і ти завжди можеш виліпити з неї неймовірні речі. Основні речі, які Ви повинні знати про мастику це:

  1. Вона виконана з цукрової пудри.
  2. Перед декоруванням мастикою торт потрібно обов'язково вирівняти шаром крему.
  3. Для додання їй кольору кондитери використовують барвники.
  4. Іноді ці 3 причини і можуть бути каменем спотикання у покупців при виборі мастики як основи для оформлення.

Ми вирішили цю проблему досить швидко: змінили трохи рецептуру, і наша мастика перестала бути такою солодкою. А згодом ще й знайшли постачальника французьких натуральний барвників, тому з упевненістю можемо робити дитячі торти.

Покриття торта за допомогою шоколаду (ганаш, велюр, глазур)

Якщо Ви хочете більш легкий варіант, тоді Ваш вибір – ганаш (2). Це суміш вершків, шоколаду (білого або чорного) і вершкового масла. Використовуючи такий спосіб декорування, Ви досягнете рівну поверхню коржів і згладите гострі кути. Головне стежити за температурою. Також ганаш може використовуватися як основа для мастики замість крему.

Впевнені, що Ви також бачили красиві фото тортів, з верхівки яких обережно спадає шоколад, як ніби він переливається з верхівки. Так ось, це теж ганаш, тільки він має більш рідку консистенцію. Працювати з цим матеріалом досить складно для новачка, але набивається рука дуже швидко. У всьому потрібне терпіння.

Не варто забувати також і про глазур (3), яка робиться з білого і чорного шоколаду. Якщо Ваш торт має 1 ярус, тоді досягти ефекту свіжості і новизни допоможе дзеркальна глазур. Кольорову дзеркальну глазур роблять з додаванням білого шоколаду, шоколадний коричневий колір досягається, відповідно, завдяки додаванню чорного шоколаду. Такий вид декору підійде більше для одноярусних тортів, винятком є ​​двоярусні невисокі торти.

Ми в кондитерській обожнюємо працювати з шоколадом в будь-яких його варіаціях. А до шоколадного велюру (4) маємо особливу слабкість. Це абсолютно новий для нашого споживача спосіб нанесення покриття, без допомоги звичних інструментів. Серед інгредієнтів немає нічого надто складного, тільки шоколад і какао-масло. Але виходить десерт з таким собі тканинним покриттям, з шорсткістю. Все геніальне - просто.

Ось загалом всі основні способи покриття тортів, якими ми можемо легко виправити будь-яку помилку і просто зробити Ваш торт унікальним!

12 жовтня 2016