Ua Ru
Кошик товарiв
Товарів, на суму: 0 грн.

Мистецтво професії кондитер

Кондитерське ремесло особливо виділяється серед всіх інших кулінарних напрямків. Кондитери - майстри по створенню солодких шедеврів, вірні рятівники від сезонної нудьги і поганого настрою, автори кульмінаційного завершення трапези - десерту. Сьогодні дана професія активно розвивається, освоюючи сучасні технології, але при цьому не забуваючи про національне коріння. Професійний кондитер - оптиміст, живе яскравим і насиченим життям, вміє радіти кожному дню і не боятися сміливих викликів. Він точно знає скільки яких інгредієнтів, в якому обсязі і в якій послідовності потрібно додати, щоб вийшов справжній кулінарний шедевр.

Хто він - сучасний кондитер?

Ще 10 років тому, професія кондитера була не настільки знаменитою та єдиним способом отримати знання було - закінчити харчовий коледж або ж здобути вищу кулінарну освіту. Зараз же професія кондитера стала не просто затребуваною, а й шалено популярною. Все більше фахівців із різних сфер: від юристів до інженерів "кидають" свою роботу і переходять на солодку сторону. З чим це пов'язано? Кондитер сьогодні - це не просто кухар, який готує однотипні торти для ресторану, це людина, що поєднує в собі дуже різні знання і вміння: технолога, художника, дизайнера, нерідко навіть і архітектор, коли мова йде про масштабні торти.

Чи можна порівняти сучасного кондитера з художником? Ми впевнені - так! Саме творча сторона допомагає втілювати в життя найсміливіші і неординарні ідеї в життя. Часто, як і для написання картини художнику, кондитеру необхідно чимало часу, щоб створити рецептуру нового десерту і довести його до ідеальності. Але в результаті ми отримуємо гастрономічний шедевр. Саме тому ми завжди рекомендуємо своїм клієнтам довіряти в декоруванні торта на замовлення нашим кондитерам. Багаторічний досвід роботи і погляд художника дозволяють створити десерт, який сподобається самому вибагливому клієнту.

Щоб досягти майстерності зараз, необхідно терпіння, час і щоденна практика. Онлайн і оффлайн курси, майстер-класи від провідних кондитерів - все це зараз стало як ніколи доступним. Саме тому цілеспрямовані учні завжди домагаються успіху.

Залаштунки роботи кондитера

Талановиті кондитери, подібно кращим шеф-кухарям, отримують високі гонорари і визнання шанувальників. До переваг кондитерського ремесла можна віднести наступні моменти:

  • професії, так як популярність десертів незмінно зростає;

  • можливість використання отриманих професійних навичок і знань не тільки на роботі, але і в звичайному житті;

  • шанс для реалізації свого творчого потенціалу;

  • доступне навчання (є кулінарні курси, майстер-класи, відео-уроки, інтернет-форуми і кулінарні блоги);

  • наявність кар'єрного зростання;

  • високий рівень заробітної плати;

  • можливість відкрити власну справу.

Є у професії і певні недоліки:

  • велика частина робочого дня проходить на ногах;

  • важкі умови праці: висока температура, підвищена вологість.

Кондитер - це покликання, можливість втілювати свої фантазії в рецептах і в декорі, дарувати яскраві емоції людям від смачних і красивих десертів. Кондитер, без сумніву, людина з творчим підходом і художнім смаком. Тільки лише за словесним описом майбутнього шедевра, він може втілити в життя сміливі задуми, щоб порадувати клієнта.

У команді Paris Dessert працюють справжні фанати своєї справи з багаторічним досвідом в кондитерському мистецтві.

15 червня 2021